Čokoládový nákyp s jablečnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Jablka
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 309 mg
  • Draslík 368.3 mg
  • Vláknina 12910 mg
  • Vitamín A 12910 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků, ke žloutkům přidáme 2 lžíce cukru, vanilkový cukr a tři čtvrtiny měkkého másla. Vše utřeme do pěny.

  • 2

    Utřené máslo, ze dvou bílků a lžíce cukru ušlehaný sníh, mouku, kakao, solamyl a smetanu lehce promícháme a naplníme do máslem vymazané hlubší zapékací mísy. Upečeme při 175 stupních Celsia.

  • 3

    Oloupaná jablka nakrájíme na kousky a se zbylým cukrem je podusíme, propasírujeme přes cedník a necháme vychladnout.

  • 4

    Do vychladlého protlaku zamícháme sníh ze zbylých dvou bílků a soli a přelijeme jím porce nákypu.

Komentáře k receptu