Jahodové misky se sněhovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jahody zahradní
  • 400 g Reveň (Rebarbora)
  • 165 g Cukr krupice
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 687.1 mg
  • Vláknina 11865.9 mg
  • Vitamín A 11865.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody a rebarboru omyjeme a očistíme. Jahody rozpůlíme, rebarboru nakrájíme na kousky. Lehce ji zkaramelizujeme na 150 g cukru a podlijeme vínem. Mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme 500 g jahod, krátce povaříme a necháme táhnout asi 5 minut. Směs prolisujeme přes síto a chladíme asi 1 hodinu.

  • 2

    Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Ze sněhu vypichujeme lžící noky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme těsně pod bodem varu asi 10 minut.

  • 3

    Chlazený ovocný protlak rozdělíme do misek a přidáme zbylé jahody. Posypeme skořicí a navrch upravíme sněhové nočky. Dezert ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu