Dort piškotový s tukem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 120 g Cukr moučkový
  • 70 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 4 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 246.8 mg
  • Draslík 61 mg
  • Vláknina 979.5 mg
  • Vitamín A 979.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.

  • 3

    Necháme vychladnout, poté rozkrojíme, naplníme krémem a potřeme i povrch dortu.

  • 4

    Během pečení připravíme krém. Žloutky smícháme s mlékem, vmícháme mouku, svaříme na kaši a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny s cukrem, postupně přidáváme vychladlý krém a řádně našleháme.

Komentáře k receptu