Dort fazolový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Cukr moučkový
  • 180 g Fazole bílé
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 4 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 440.1 mg
  • Vláknina 6915.9 mg
  • Vitamín A 6915.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole v čerstvé vodě uvaříme a prolisujeme.

  • 2

    Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, přidáme vanilku, citrónovou kůru a vmícháme prolisované fazole.

  • 3

    Do nastrouhané žemle vmícháme kypřicí prášek. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme druhou polovinu cukru, spojíme se žloutkovou pěnou smíchanou s fazolemi. Na závěr obracením těsta vmícháme žemli s práškem.

  • 4

    Dortovou formu silně vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30–40 minut.

  • 5

    Dort necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme krémem dle vlastního výběru.

Komentáře k receptu