Ořechový piškot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Ořechy vlašské
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 57.7 mg
  • Vláknina 842.4 mg
  • Vitamín A 842.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Potom zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku promíchanou s mletými ořechy.

  • 2

    Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Upečený moučník opatrně vyklopíme a částečně vychladlý prořízneme a pomažeme pikantní marmeládou. Povrch pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Komentáře k receptu