Rohlíčky s ořechovou nádivkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.0625 l Mléko polotučné
  • 14 dkg Máslo čerstvé
  • 15 dkg Med včelí
  • 10 dkg Ořechy vlašské
  • 3 dkg Strouhanka
  • 30 dkg Mouka polohrubá
  • 2 dkg Droždí
  • 3 dkg Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 182.9 mg
  • Draslík 292 mg
  • Vláknina 8001.4 mg
  • Vitamín A 8001.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, máslo, sůl, citronovou kůru, vykynutý kvásek a žloutky. Vytvoříme tuhé těsto a necháme kynout. Potom uděláme malé bochníčky, které znovu necháme kynout. Z každého vyválíme oválek, který potřeme ořechovou nádivkou.

  • 2

    Ořechová nádivka:

  • 3

    V rendlíku si rozpustíme med a máslo (4 dkg), přisypeme mleté ořechy, skořici, citronovou kůru a strouhanou houskou. Těsto zatočíme do tvaru rohlíčku a ještě chvilku necháme odpočinout. Rohlíčky potřeme žloutkem a pečeme v rozpálené troubě dočervena.

Komentáře k receptu