Čokoládová roláda s brandy a rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Čokoláda hořká
  • 175 g Cukr krupice
  • 40 ml Voda pitná
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 5 ml Rum
  • 5 ml Brandy peach
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Káva instantní
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 253.8 mg
  • Draslík 316.5 mg
  • Vláknina 5205 mg
  • Vitamín A 5205 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme žloutky s cukrem. Mícháme horkou vodu, kávu a čokoládu, dokud se nerozpustí. Po vychladnutí opatrně přimícháváme do vaječné směsi a postupně přidáváme ušlehaný sníh z bílků. Poté směs rozetřeme na pekáček a 10 minut pečeme v předehřáté troubě, necháme ještě 5 minut dojít. Přes pekáček přehodíme navlhčenou utěrku. Pekáček vyklopíme na pečící papír poprášený kakaem. Smícháme rum, brandy, vyšlehanou smetanu a potřeme plát. Roládu svineme a uložíme na 1 hodinu do ledničky.

Komentáře k receptu