Mléčný koláč Makedonský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pomerančová kůra
  • 5 g Skořice mletá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 69.1 mg
  • Draslík 106.7 mg
  • Vláknina 2646.9 mg
  • Vitamín A 2646.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme prášek do pečiva, 350 g mouky, sůl a máslo a uhněteme do hladkého těsta, které necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si připravíme náplň.

  • 2

    V hrnci svaříme 750 ml mléka. V míse rozšleháme cukr s vejci, zbytek mléka a mouky. Za stálého míchání postupně vlijeme do hrnce s mlékem a necháme přejít varem. Odstavíme s plotny, přidáme najemno nakrájenou pomerančovou kůru. Na vymazaný pekáč dáme na dno plát listového těsta, na něj nalijeme uvařenou náplň a přikryjeme druhým plátem těsta. Ten ostrým nožem nařízneme do čtverců a potřeme mlékem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut, ještě horké posypeme cukrem a skořicí.

  • 3

Komentáře k receptu