Pudink po indiánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Med včelí
  • 0.5 šálek Mouka kukuřičná
  • 5 šálek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 42.2 mg
  • Vláknina 789 mg
  • Vitamín A 789 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si oddělíme čtyři a půl šálku mléka, svaříme ho a vychladíme. Pak ho umístíme do vodní lázně, přimícháme mouku a vaříme asi dvacet minut do zhoustnutí. Vmícháme všechen med, máslo a koření. Vejce rozklepneme a rozšleháme, poté je přimícháme ke směsi. Vymastíme pekáč a vše do něj nalijeme, nakonec i zbytek mléka. Pudink pečeme asi hodinu dozlatova.

Komentáře k receptu