Koblížkové krucánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr krupice
  • 40 g Droždí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.58 hrnek Tuk
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 307.7 mg
  • Draslík 195.7 mg
  • Vláknina 5699.5 mg
  • Vitamín A 5699.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme máslo s cukrem a žloutky.

  • 2

    Z droždí, mléka, cukru a mouky připravíme kvásek, který po vzejití vmícháme s ostatní moukou, zbytkem cukru, rumu, solí a citronovou kůrou do utřeného másla. Zpracujeme těsto, které necháme kynout.

  • 3

    Poté rozválíme těsto na placku, nakrájíme na pruhy 1cm široké, utvoříme váleček, který uprostřed přeložíme a konce zakroutíme. Smažíme ve velké vrstvě tuku na pánvi.

Komentáře k receptu