Kukuřičné vdolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 97.9 mg
  • Draslík 461.8 mg
  • Vláknina 4363.3 mg
  • Vitamín A 4363.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. V druhé míse smícháme mléko, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Obojí obsah promícháme v jedné míse dohromady, případně přidáme mouku, aby těsto bylo kompaktní. Nakonec vmícháme okapanou kukuřici. Těsto klademe na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu