Drážďanský dort s kysanou smetanou
Suroviny
- 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 30 g Cukr vanilka
 - 210 g Cukr moučkový
 - 210 g Mandle
 - 165 g Máslo čerstvé
 - 165 g Cukr moučkový
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 špetka Amonium
 - 0.25 l Smetana zakysaná 14%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 207.6 mg
 - Draslík 146.4 mg
 - Vláknina 5831.7 mg
 - Vitamín A 5831.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme první těsto - mouku prosejeme na vál, přidáme nasekané máslo, cukr, strouhanou citronovou kůru, amonium a žloutky. Vypracujeme těsto a na chladném místě necháme odpočinout.
 - 
                                2
Poté si připravíme druhé těsto - umícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a vanilku. Za stálého míchání přisypeme mleté mandle a po lžících přidáme kysanou smetanu.
 - 
                                3
Poté do suché dortové formy nalijeme první těsto a v troubě ho z poloviny upečeme. Na napůl dopečené první těsto nalijeme druhé těsto a v mírně vyhřáté troubě dopečeme. Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a podáváme.