Velšský citronový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 293.3 mg
 - Draslík 86.6 mg
 - Vláknina 1060 mg
 - Vitamín A 1060 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto: vezmeme mouku, sůl, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme cukr a spojíme vejcem na měkké hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.
 - 
                                2
Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme bez náplně 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C .
 - 
                                3
Ušleháme vejce, přidáme smetanu, citronovou kůru a šťávu, cukr. Umícháme dohladka a nalijeme na předpečené těsto.
 - 
                                4
Pečeme 35-40 minut, až citronová náplň ztuhne. Pokud koláč rychle tmavne, přikryjeme ho volně fólií.
 - 
                                5
Koláč necháme trochu vychladnout a pak jej pocukrujeme.