Borůvkový dezert se želatinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Borůvky
  • 250 g Piškoty dětské kulaté
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 ml Rum
  • 6 dl Voda pitná
  • 1 dl Sirup javorový
  • 6 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 181.8 mg
  • Vláknina 7925 mg
  • Vitamín A 7925 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, přisypeme želatinu, dobře promícháme a necháme 30 minut namočené. Následovně vychladlou želatinu za stálého míchání zalijeme 5 dl vroucí vody a zase důkladně promícháme na hladkou hmotu. Želé necháme vychladnout.

  • 2

    Vejce rozklepneme, z bílku vyšleháme tuhý sníh, který osladíme cukrem a zase dobře vyšleháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme spolu s tuhým sněhem a vychladlým želé. Vypracujeme lehký krém.

  • 3

    Skleněné skleničky vypláchneme studenou vodou. Do každé naskládáme několik piškotů, pokapeme je rumem. Na piškoty poklademe borůvky, polijeme je sirupem. Nakonec vše přikryjeme hotovým krémem a hotový dezert dáme do lednice vychladit.

Komentáře k receptu