Chlebový koláč se smetanovo vaječným přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Whisky
  • 8 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 224.3 mg
  • Draslík 167.9 mg
  • Vláknina 5386.7 mg
  • Vitamín A 5386.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 160°C. Z chleba odstraníme kůrky a namažeme je máslem. Uděláme z nich 4 sendviče, do kterých dáme 1 lžíci marmelády. Sendviče překrojíme na trojúhelníčky a uložíme je do pekáče.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce, přidáme cukr, vanilkový cukr, smetanu a whisky. Touto směsí přelijeme sendviče a necháme 20 minut stát. Pokapeme zbylou marmeládou a pečeme 45 minut.

Komentáře k receptu