Dort Bezé s kokosem
Suroviny
- 270 g Máslo čerstvé
 - 20 g Cukr vanilka
 - 300 g Cukr moučkový
 - 160 g Cukr moučkový
 - 100 g Čokoládové lanýže
 - 300 g Kokos strouhaný
 - 100 g Lupínky kokosové
 - 9 ks Vaječný bílek slepičí
 - 9 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Káva instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 309.1 mg
 - Draslík 113.7 mg
 - Vláknina 2615.2 mg
 - Vitamín A 2615.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme těsto: Bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, do něj vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem, nakonec vmícháme kokos. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Plech vyložíme pečícím papírem a do středu naneseme do tvaru kruhu o velikosti dortové formy těsto. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 25 - 30 minut. Upečené korpusy vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. Na jednom plechu můžeme péct jen jeden díl. Proto musíme péct každý díl korpusu zvlášť.
 - 
                                2
V horké vodní lázni nejdříve šleháme žloutky s půlkou cukru tak dlouho, než získáme hustou hmotu. Přidáme kávu, vybereme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Máslo vyšleháme se zbylým cukrem do pěny, smícháme spolu se žloutkovou hmotou.
 - 
                                3
Připravený krém natřeme na první díl korpusu čtvrtinou krému. Tak pokračujeme až do posledního korpusu. Povrch a strany potřeme zbylým krémem, obalíme kokosovými lupínky a dáme do lednice ztuhnout. Povrch dortu ozdobíme čokoládovými hoblinami.
 - 
                                4
Krájíme na úhledné dortové porce. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.