Sorbet vytvořený z kiwi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 22 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 370.1 mg
 - Vláknina 7050 mg
 - Vitamín A 7050 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup.
 - 
                                2
Oloupeme kiwi, dužninu rozmixujeme v mixéru. Prolisujeme mixovanou směs přes síto, aby v ní nezůstala semínka.
 - 
                                3
Uvařený cukerný sirup promícháme s rozmixovaným pyré, přidáme šťávu vymačkanou z limetky, nastrouhanou kůru z limetky a víno. Promícháme, ušleháme sníh z bílků a vmícháme ho do vzniklé hmoty. Potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.
 - 
                                4
Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit. Lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme.