Barevné řezy s tvarohovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 30 g Káva turecká
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Cukr krupice
  • 340 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 70 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr moučkový
  • 60 g Hera
  • 600 g Tvaroh měkký
  • 70 ml Voda pitná
  • 40 ml Rum
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 87.9 mg
  • Draslík 151.6 mg
  • Vláknina 1248 mg
  • Vitamín A 1248 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do vhodné nádoby. Přidáme cukr, vejce a utřeme do pěny. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao. Střídavě, za stálého míchání, přiléváme mléko. Vše důkladně promícháme a připravené těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

  • 2

    Do tvarohu v misce přisypeme krupicový a vanilkový cukr, přidáme vejce a vyšleháme na pěnu, do které vmícháme rum. Tvarohovou náplň vložíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Náplň nastříkáme na kakaové těsto, které máme na plechu.

  • 3

    Do hrníčku dáme kávu a zalijeme ji vroucí vodou. Necháme vychladnout, před dalším použitím scedíme. Vejce vyšleháme spolu s krupicovým cukrem na hustou hmotu, do které přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přilijeme scezenou a vychladlou kávu a promícháme. Těsto opět přelijeme tvarohovou náplní, povrch uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut při teplotě 160°C. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce, anebo trojúhelníky. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.

Komentáře k receptu