Jerevanské smažené bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 60 g Cukr moučkový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 186.5 mg
  • Draslík 504.6 mg
  • Vláknina 4790 mg
  • Vitamín A 4790 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vlažném mléce rozmícháme půl balíčku prášku do pečiva a sůl. Potom pečlivě utřeme do světlé pěny vejce s krupicovým cukrem, do kterého mléko s přísadami zamícháme, zvolna po malých dávkách přidáváme mouku a vypracujeme těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.

  • 2

    Zatím připravíme cukrovou polevu utřením 60 g moučkového cukru se 2 lžícemi vřelé vody.

  • 3

    Na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát o síle 1,5 cm, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru 3-4 cm. Kolečka pak v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova osmažíme.

  • 4

    Ještě teplá je potřeme cukrovou polevou a podáváme jako zákusek k dezertnímu vínu.

Komentáře k receptu