Sousedské koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Máslo
  • 40 g Droždí
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 10 polévková lžíce Džem jahodový
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1688 kcal
  • Sacharidy 203 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 145 g
  • Cholesterol 469.2 mg
  • Draslík 242.6 mg
  • Vláknina 11100 mg
  • Vitamín A 11100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odlijeme polovinu uvedeného množství mléka, dáme do něj lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobené droždí - necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, vanilkový cukr utřeme se změklým máslem a všemi žloutky do pěny, přidáme kvásek a po částech střídavě vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Vypracujeme vláčné těsto a necháme je pod utěrkou asi 45 minut kynout. Pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a z něj vykrájíme tvořítkem kolečka. Na polovinu z nich dáme po lžičce džemu, přikryjeme zbylými kolečky, okraje každé koblihy důkladně smáčkneme a zvonu skrojíme tvořítkem.

  • 3

    Koblihy necháme asi 10 kynout, obrátíme je spodní stranou nahoru a necháme znovu 10 minut kynout. Pak je vyšší vrstvě oleje osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 4

    Koblihy osmažíme a pak je na chvíli položíme na papír, aby se zbavily přebytečného oleje. Osmažené koblihy pocukrujeme.

Komentáře k receptu