Péřová buchta

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Cukr moučkový
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 balení Cukr skořicový
  • 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 26.4 mg
  • Vláknina 63.7 mg
  • Vitamín A 63.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme vejce s moučkovým cukrem. Přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zamícháme a vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.

  • 2

    Z mléka, krupicového cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, který nalijeme na syrové těsto na plechu.

  • 3

    Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.

  • 4

    Po upečení ještě na teplý povrch moučníku rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu