Čistý máslový krém

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 178.1 mg
  • Draslík 13.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem, dokud nevznikne krém. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

  • 2

    V míse vyšleháme změklé máslo do pěny. Po lžících přidáváme žloutkový krém, který do pěny vmícháme metličkou.

  • 3

    Do krému můžeme přidat kapku vanilkové (nebo jiné) esence.

Komentáře k receptu