Bábovka z vaječného likéru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Olej stolní
  • 250 ml Koňak vaječný
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 879 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 227.8 mg
  • Draslík 320.4 mg
  • Vláknina 212121 mg
  • Vitamín A 212121 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse do hladké pěny.

  • 2

    Za stálého míchání přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru. Postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva.

  • 3

    Nalijeme těsto do vymazané a vysypané formy. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 45 min.

Komentáře k receptu