Cheesecakové řezy s drobným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 75 g Cukr krupice
  • 250 g Créme fraiche
  • 250 g Mascarpone
  • 300 g Lesní plody - mražené
  • 250 g Lesní směs
  • 120 g Celozrnné sušenky
  • 60 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 1500 mg
  • Vitamín A 1500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 2

    Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs zadní stranou lžíce natlačíme do dna prohlubní silikonové formy na 12 řezů 8x3 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10-12 minut. Pak necháme úplně vychladnout.

  • 3

    Zmrazené drobné ovoce ( 300 g )a cukr dáme do rendlíku s 60 ml vody, vaříme, dokud směs nezhoustne a stane se sirupovitou. Po ochutnání můžeme ještě přisladit dle chuti. Směs přecedíme, abychom se zbavili semínek a necháme zcela vychladnout. ( Můžeme několik lžic odložit na pokapání dezertu před podáváním, viz poznámka ).

  • 4

    Prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse, do hmoty zapracujeme připravený ovocný protlak. Ochutnáme a můžeme přisladit krupicovým cukrem. Náplň upravíme na sušenkové základy řezů ve formě a formu vložíme do mrazničky. Řezy necháme ztuhnout, vyjmeme je z prohlubní ve formě, položíme je na talířky a počkáme až rozmrznou.

Komentáře k receptu