Cheesecaky s florentinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Sýr krémový
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 80 g Čokoláda hořká
  • 80 g Mandle plátky
  • 280 ml Salko
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 15 ks Třešně kandované
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 78.4 mg
  • Draslík 126.4 mg
  • Vláknina 937.7 mg
  • Vitamín A 937.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 170 °C.

  • 2

    Začneme přípravou florentinek. Nakrájíme kandované třešně na čtvrtky a spolu s rozinkami a mandlemi je dáme do mísy. Přimícháme prosetou mouku a kondenzované mléko, máslo, vanilkovou pastu a skořici. Na dva velké plechy vytřené tukem a vyložené pečicím papírem rozložíme 24 placiček - florentinek ( průměr by měl přibližne odpovídat průměru prohlubní ve formě ). plechy dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova, asi 8 - 12 minut. Necháme na plechu vychladnout a troubu nevypínáme.

  • 3

    Do velké mísy vložíme smetanový sýr, ricottu a kondenzované mléko a vše prošleháme. Pak postupně po jednom vešleháme vejce.

  • 4

    Pečlivě vybereme 12 nejpovedenějších florentinek, které budou tvořit vrchní vrstvu cheesecake. Zbývajících 12 vložíme do prohlubní ve formě ( forma na pečení na 12 malých cheesecake/muffinů, vytřená tukem ). Pokud jsou florentinky příliš velké, rozlámeme je na kousky a natlačíme na dno prohlubní. Na ně pak upravíme náplň. Pravděpodobně nám trochu náplně zbude, protože prohlubně nemusejí být zcela vyplněné. Vložíme do trouby a v předehřáté troubě pečeme 20-25 minut, dokud není povrch ztuhlý až na malé místo uprostřed. Vyjmeme formu z trouby a necháme vystydnout.

  • 5

    Když jsou cheesecake vychladlé, uvolníme je nožem s kulatou špičkou od formy a přeložíme je na tác. Každý kousek na povrchu potřeme rozehřátou čokoládou a na čokoládu přiložíme odloženou "vrchní" florentinku. Ozdobíme tenkými linkami ze zbývající rozehřáté čokolády. Před servírováním necháme dortíky ztuhnout v chladničce.

Komentáře k receptu