Ořechové dortíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy lískové
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 25 g Cukr moučkový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 g Tuk ztužený
  • 75 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.12 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 45.6 mg
  • Draslík 89.2 mg
  • Vláknina 4167.3 mg
  • Vitamín A 4167.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:

  • 2

    Máslo necháme změknout, citronovou kůru nastrouháme.

  • 3

    Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citronovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta. Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.

  • 4

    Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme kolečka. Kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí kolečka slepujeme oříškovým krémem. Na vrchní kolečko poté kápneme čokoládovou polevu a přitiskneme na ni půlku vlašského ořechu.

  • 5

    Připravíme si oříškový krém. Do změklého másla zatřeme prosátý cukr, ustrouhané oříšky a rum.

  • 6

    Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním rozlámané čokolády na vaření ve vodní lázni. Do čokolády přidáme tuk a stále mícháme. Poleva je hotová, až se čokoláda spojí s tukem.

Komentáře k receptu