Tyčky s ořechovým sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy lískové
  • 160 g Cukr krupice
  • 10 g Strouhanka
  • 80 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 203.7 mg
  • Vláknina 2557.8 mg
  • Vitamín A 2557.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem, cukr, přidáme vanilkový cukr, změklé máslo, žloutky. Zpracujeme hladké těsto, vyválíme z něj placku velikosti plechu. Placku pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme marmeládou a ořechovým sněhem. Pečeme v předehřáté troubě, až sníh zezlátne.

  • 2

    Placku necháme trochu zchladnout a na plechu nařežeme na tenčí tyčky.

  • 3

    Sníh připravíme ušleháním bílků s cukrem, přimícháme umleté oříšky, citronovou kůru a strouhanku.

Komentáře k receptu