Máslové tyčinky s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 650 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 911 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 162.2 mg
  • Draslík 60.3 mg
  • Vláknina 7075 mg
  • Vitamín A 7075 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a kousek másla. Rozsekáme jej, přilijeme vodu, vejce, citronovou šťávu a zpracujeme těsto. Zbytek másla propracujeme tak, aby v něm nezbyla žádná voda, uděláme čtverec a na chladném místě necháme ztuhnout.

  • 2

    Z těsta vyválíme větší čtverec, doprostřed dáme máslový bochánek a zabalíme. Vyválíme na obdélník, složíme na tři díly, zakryjeme a necháme na chladném místě odpočinout 30 minut. Poté opět vyválíme, složíme a odložíme na 15 minut. Toto opakujeme ještě jednou, počtvrté těsto vyválíme, nakrájíme tyčky, rozložíme na plech opláchnutý vodou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným parmezánem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu