Smažené kardamonové rohlíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Kardamom
  • 0.2 l Mléko polotučné
  • 2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 13.1 mg
  • Vláknina 23 mg
  • Vitamín A 23 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci svaříme mléko a necháme ho vychladnout. Máslo rozpustíme v hrnku na mírném ohni.

  • 2

    V míse smícháme mouku s kypřicím práškem a kardamonem, vlijeme mléko, rozpuštěné máslo a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvoříme 5 - 7 cm dlouhé rohlíčky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme tuk a na něm rohlíčky smažíme po obou stranách do zlatova. Usmažené vyjmeme, na savém ubrousku necháme okapat přebytečný olej a obalíme v moučkovém cukru.

  • 4

    Podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu