Rumové bonbony s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Ořechy vlašské
  • 40 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 300 g Čokoláda bílá
  • 700 g Kokos sušený
  • 200 g Kokos sušený
  • 1 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1475 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 138 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 146.3 mg
  • Draslík 685 mg
  • Vláknina 32810 mg
  • Vitamín A 32810 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu vylijeme do kastrůlku, opatrně přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájené máslo, přisypeme vanilkový cukr a za stálého míchání rozpustíme máslo a vanilkový cukr. Potom přimícháme kokos, pomleté ořechy, podle vlastní chuti dochutíme rumem a směs necháme vychladnout. Necháme v lednici tak dlouho, aby chlazením vzniklo tuhé těsto.

  • 2

    Bílou čokoládu nakrájenou na kousky dáme do teflonové pánvičky a na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.

  • 3

    Kokos vysypeme na suchou pánev, přisypeme vanilkový cukr a stálým mícháním suroviny opražíme. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

  • 4

    Následovně z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých pomocí dlaní tvarujeme kuličky, které skládáme na papírem vyložený podnos, který dáme do mrazicího boxu slabě zmrazit.

  • 5

    Mírně zmražené kuličky napichujeme na párátko a každou namočíme do připravené bílé čokolády, kterou necháme na kuličkách mírně ztuhnout. Potom je obalíme v připraveném kokosu.

  • 6

    Hotové bonbony pokládáme do papírových košíčků a až do podávání udržujeme v lednici.

Komentáře k receptu