Sladké tyčky s amoniem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Amonium
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 balení Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 20.1 mg
  • Vláknina 2230.3 mg
  • Vitamín A 2230.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, tyčky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.

  • 2

    Do mísy prosejeme 250 g mouky (zbylou odložíme na posypání válu), přimícháme sůl a amonium. V další míse ušleháme mixerem do pěny cukr s vejci a vanilkovým cukrem. Do vzniklého krému přimícháme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Přikryjeme fólií a necháme 120 minut do chladničky.

  • 3

    Na pomoučeném vále vyválíme obdélník, nařežeme ostrým nožem proužky, které rozložíme na plechy a necháme přes noc sušit.

  • 4

    V předehřáté troubě tyčky pečeme asi 30 – 35 minut, až budou bledozlaté. Upečené tyčky necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře k receptu