Letorosty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Pistácie
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 300 g Nugát světlý
  • 170 g Čokoláda mléčná
  • 1 ks Čokoláda hořká
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 4.7 mg
  • Draslík 170.7 mg
  • Vláknina 5686 mg
  • Vitamín A 5686 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nugát smícháme s čokoládou změklou ve vodní lázni a necháme v chladu ztuhnout.

  • 2

    Marcipánovou hmotu zpracujeme s moučkovým cukrem a nastrouhanými pistáciemi v tuhé těsto. Na vále poprášeném moučkovým cukrem vyválíme asi 4mm silný plát.

  • 3

    Z nugátové hmoty formujeme tyčinky o průměru asi 11/2cm. Potřeme je čirým cukerným roztokem (cukr svaříme s vodou) a zabalíme do pistáciového marcipánu. Pomažeme rozehřátou čokoládou a nakrájíme asi 11/2cm dlouhé kousky. Uložíme je do papírových košíčků.

Komentáře k receptu