Ježečky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 100 g Mandle
  • 60 g Mandle
  • 150 g Cukr moučkový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Likér Maraschino (Maraska)
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 257 mg
  • Vláknina 7673.3 mg
  • Vitamín A 7673.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme bílek, lžičku maraschinového likéru, cukr, najemno nastrouhané mandle a třeme do zhoustnutí. Přidáme strouhanou čokoládu a dle potřeby ještě cukr.

  • 2

    Z tuhé hmoty vytvoříme kuličky, zastrčíme do nich očko zlaté niti a osušíme na pocukrovaném prkénku. Poté zlehka potřeme bílkem, obalíme v nasekaných mandlích a znovu necháme oschnout.

Komentáře k receptu