Jablečné cukroví polévané čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 280 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 50 g Pistácie
  • 100 g Křížaly (sušená jablka)
  • 50 g Mandle plátky
  • 225 g Čokoláda hořká
  • 160 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 ml Kokosová smetana
  • 4 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 5.9 mg
  • Draslík 32.1 mg
  • Vláknina 923.3 mg
  • Vitamín A 923.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušená jablka nakrájíme na drobné kostičky do misky a přelijeme je 4 polévkovými lžícemi calvadosu. Přikryjeme pokličkou a necháme 4 hodiny namočené.

  • 2

    Do hrnku vlijeme smetanu ke šlehání a postavíme na plotnu na mírný oheň. Jakmile začne vřít, odstavíme ji z plotny. Vmícháme do ní na drobné kousky nasekanou čokoládu a přidáme i kokosovou smetanu. Necháme vychladnout a pak vyšleháme dokonale dohladka.

  • 3

    Ke smetanovo-čokoládové hmotě přidáme jablka s calvadosem a promícháme. Vzniklou směs vložíme do cukrářského sáčku a hubičkou stříkáme do papírových košíčků hromádky. Ty zdobíme pistáciovými oříšky nakrájenými na proužky a mandlovými lupínky. Necháme zchladnout a podáváme.

Komentáře k receptu