Jahodové kuličky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr vanilka
  • 70 g Cukr krupice
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 80 g Cukr moučkový
  • 80 g Džem jahodový
  • 150 g Džem jahodový
  • 150 g Mandle plátky
  • 50 ml Voda pitná
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 71.7 mg
  • Draslík 60.3 mg
  • Vláknina 279.1 mg
  • Vitamín A 279.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu se žloutky dáme do misky a vyšleháme do pěny. Přisypeme 30 g mouky, vanilkový cukr a vše vyšleháme na kaši. Bílky spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, kterou smícháme spolu se žloutkovou hmotou. Do hmoty prosejeme zbylou mouku s kypřícím a pudinkovým práškem. Dřevěnou vařečkou zlehka promícháme a hladké těsto naplníme do cukrářského sáčků s hladkou trubičkou.

  • 2

    Plech vyložíme pečícím papírem a na něj nastříkáme malé bochánky o velikostí vlašského ořechu. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180stupňové teplotě 15 minut. Upečené bochánky necháme vychladnout.

  • 3

    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do misky. Přisypeme vanilkový a moučkový cukr, džem a elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký krém.

  • 4

    Vychladlé bochánky ze spodní části trochu vydlabeme, naplníme jahodovým krémem a spojíme vždy dva bochánky k sobě.

  • 5

    Džem propasírujeme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr, na mírném ohni zahřejeme do rozpuštění cukru. Odstavíme z ohně a ještě do teplé hmoty naplněné kuličky obalíme. Necháme mírně ztuhnout, potom spodní část obalíme v pražených mandlových lupíncích. Pokládáme je do papírových košíčků, kde kuličky necháme úplně ztuhnout.

Komentáře k receptu