Hrudky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Cukr moučkový
  • 300 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 250 g Hera
  • 70 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 93.1 mg
  • Draslík 135.3 mg
  • Vláknina 4108.3 mg
  • Vitamín A 4108.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky s cukrem ušleháme a vmícháme mleté vlašské ořechy, kakao a 3 lžíce umletých sušenek.

  • 2

    Z poloviny těsta vytvarujeme kuličky, které poté vyválíme v polovině mletých sušenek.

  • 3

    Druhou část těsta si odložíme na později.

  • 4

    Připravíme formičky na vosí hnízda, které vysypeme zbylými sušenkami. Do formiček natlačíme kuličky.

  • 5

    Na náplň uvaříme mléko, žloutky a lžíci mouky. Ušleháme si rostlinný tuk s cukrem.

  • 6

    Až uvařená krémová náplň vychladne, přidáme do ní vyšlehaný tuk. Poté hrudky naplníme krémem.

  • 7

    Vyválíme zbylé těsto a pomocí válečku vytvoříme spodek pro hrudky.

Komentáře k receptu