Babiččin sen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 250 g Cukr krupice
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 250 g Cukr krupice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 280 g Ořechy lískové
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 329.4 mg
  • Draslík 396.3 mg
  • Vláknina 11176.8 mg
  • Vitamín A 11176.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve upečeme dortový korpus: v míse vyšleháme 8 bílků s 250 g cukru na tuhý sníh a zamícháme do něj 280 g pomletých lískových ořechů. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme upéct. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut při 175 °C dozlatova.

  • 2

    Mezitím připravíme náplň: v míse utřeme 8 žloutků s 250 g cukru a vmícháme k nim 150 g rozpuštěné čokolády na vaření. Tuto směs dáme nad páru a mícháme do zhoustnutí. Když směs zchladne, přimícháme do ní po kouskách 250 g měkkého másla, až vyšleháme lehký krém, který dáme na chvíli do chladničky.

  • 3

    Upečený vychladlý korpus vyklopíme a širokým ostrým nožem ho vodorovně rozřežeme na 3 stejné díly. Mezi ně rozetřeme krém, nakonec slabou vrstvou potřeme i povrch a okraje dortu. Pak ho posypeme nastrouhanou čokoládou a ozdobíme plátky mandlí.

Komentáře k receptu