Ovocný valentýnský dort
Suroviny
- 15 g Cukr moučkový
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 6 g Cukr vanilka
 - 60 g Pomeranče
 - 50 g Hrušky
 - 90 g Mandarinky
 - 70 g Kiwi
 - 40 g Ananas
 - 15 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 250 g Listové těsto
 - 36 ml Zakysaná smetana
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Marmeláda jablečná
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 179.9 mg
 - Draslík 198.4 mg
 - Vláknina 5330.2 mg
 - Vitamín A 5330.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto rozválíme a vyložíme s ním spodek zapékací formy ve tvaru srdce. Formu máme vyloženou pečícím papírem. Okraje těsta lehce zahrneme dovnitř.
 - 
                                2
Pečeme 25 minut při 230°C.
 - 
                                3
Smícháme cukr, maizenu, vanilkový cukr, žloutky a mléko a připravenou směs uvedeme za stálého míchání k varu.
 - 
                                4
Do horké a již z plotny odstavené směsi vmícháme pomerančovou kůru a šťávu. Necháme vychladnout a vmícháme zakysanou smetanu.
 - 
                                5
Hrušky dobře omyjeme, oloupeme a vyjmeme jadřince.
 - 
                                6
Dáme vařit ve vodě s cukrem. Těsně před varem odstavíme.
 - 
                                7
Mandarinky oloupeme ze slupek i jemných blanek.
 - 
                                8
Ananas a kiwi oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
 - 
                                9
Na vychladlý korpus namažeme krém a nandáme připravené ovoce.
 - 
                                10
Marmeládu ohřejeme a naředíme vodou. Vzniklou omáčkou potřeme ovoce i boky dortu.