Piškotový dort s kávovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Cukr moučkový
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr moučkový
  • 10 g Želatina
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 ml Káva Espresso
  • 60 ml Voda pitná
  • 250 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 250.8 mg
  • Draslík 90.5 mg
  • Vláknina 858.7 mg
  • Vitamín A 858.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme cukr, přidáme žloutky, citronovou šťávu a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané malé dortové formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 30 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a zbytkem krému dozdobíme.

  • 3

    Na krém necháme cukr rozpustit v silné kávě. Ve vodě rozpustíme želatinu, vše smícháme dohromady, přidáme ušlehanou smetanu a na chladném místě necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu