Dvoubarevný dort s čokoládovou polevou a mandlemi
Suroviny
- 80 g Džem jahodový
 - 180 g Mandle
 - 50 g Mandle
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Poleva čokoládová
 - 180 g Cukr moučkový
 - 10 g Kakao
 - 20 g Piškoty cukrářské
 - 20 g Chléb toastový pšeničný tmavý
 - 0.25 ks Citrony
 - 8 ks Vaječný bílek slepičí
 - 8 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 497.6 mg
 - Draslík 440.1 mg
 - Vláknina 10495 mg
 - Vitamín A 10495 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 11.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme cukr se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, třeme cca 20 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a rozdrobené piškoty.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho vmícháme mouku, do druhého kakao a strouhaný, suchý tmavý chléb.
 - 
                                3
Těsto vlijeme střídavě po lžících do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut.
 - 
                                4
Hotový dort necháme prochladnout, potřeme jahodovým džemem, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.