Mandlový dort s citronovou polevou
Suroviny
- 210 g Cukr moučkový
 - 140 g Mandle
 - 100 g Čokoláda hořká
 - 10 g Strouhanka
 - 60 g Džem rybízový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 250 g Cukr moučkový
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sirup bezinkový
 - 7 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Kolonáda Tradiční lázeňské oplatky čokoládové
 - 1 ks Citrony
 - 0.25 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 5.3 mg
 - Draslík 361.1 mg
 - Vláknina 9883.3 mg
 - Vitamín A 9883.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a zbytek vmícháme vařečkou. Přidáme strouhané mandle, nastrouhanou čokoládu a strouhanku.
 - 
                                2
Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy, na ni položíme neslazenou oplatku, potřeme rybízovým džemem a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.
 - 
                                3
Hotový dort necháme vychladnout a přelijeme citronovou polevou.
 - 
                                4
Na polevu svaříme ve vodě cukr se sirupem. Vlijeme na studenou misku, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a utřeme. Jakmile cukr začne bělet, přelijeme jím dort a uhladíme.