Agrární dort s citronovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 120 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Strouhanka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 250 g Cukr moučkový
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 0.25 kávová lžička Potravinářská barva
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 375.5 mg
  • Draslík 394.5 mg
  • Vláknina 11226 mg
  • Vitamín A 11226 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr se žloutky a třeme cca 30 minut. Přidáme nastrouhané mandle, strouhanku, nadrobno nasekanou pomerančovou kůru naloženou v cukru, tlučenou skořici a hřebíček, citronovou šťávu, strouhanou kůru z citronu a změklou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 45-60 minut. Hotový dort necháme vychladnout a přelijeme citronovou polevou.

  • 3

    Na polevu umícháme do hladké směsi cukr s horkou vodou, 2 kapkami červeného bretonu a šťávou vymačkanou z citronu.

Komentáře k receptu