Sacherův dort s kávovým krémem
Suroviny
- 60 g Čokoláda hořká
 - 60 g Mandle
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Cukr krupice
 - 120 g Džem rybízový
 - 120 g Poleva čokoládová
 - 120 g Cukr moučkový
 - 2 kávová lžička Káva Espresso
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.125 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 308.3 mg
 - Draslík 199.3 mg
 - Vláknina 3704.6 mg
 - Vitamín A 3704.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 45-60 minut.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme krém - svaříme cukr ve vodě do husté směsi, přidáme černou kávu, necháme projít varem a pak vychladnout. Mezitím utřeme máslo a do něj za stálého míchání přilijeme prochladlý cukrový sirup.
 - 
                                4
Hotový korpus na dort necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme krémem, džemem a přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.