Velikonoční dost s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 73 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 450 g Tvaroh měkký
  • 150 g Maliny
  • 75 g Cukr moučkový
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 115 g Cukr moučkový
  • 200 g Jogurt bílý
  • 40 g Cukr moučkový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Kiwi
  • 50 g Banány
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Kakao - prášek
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 8 plátek Želatina plátková
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • 1 balení Želatina čirá
  • 3 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 92.9 mg
  • Draslík 177.6 mg
  • Vláknina 4241.5 mg
  • Vitamín A 4241.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukem, vanilkovým cukrem, přimícháme prosátou mouku se lžičkou kypřícího prášku a vypracujeme hladké linecké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme alespoň půl hodiny v chladničce.

  • 2

    Vejce s vodou ušleháme, přimícháme cukr a vanilkový cukr. Přidáme prosátou mouku se lžičkou kypřícího prášku a kakaový prášek. Dobře promíchané těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a v troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 20 minut. Po upečení korpus vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout a poté podélně rozkrojíme.

  • 3

    Linecké těsto z lednice rozválíme na placku o průměru dortové formy, do které placku vložíme a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 8 minut. Těsto necháme vychladnout (okraj formy sejmeme).

  • 4

    Připravíme krém. Rozpustíme želatinové plátky podle návodu, tvaroh rozšleháme, přimícháme cukr, jogurt, rozpuštěnou želatinu a šlehačku, kterou jsme ušlehali se ztužovačem.

  • 5

    Linecké těsto potřeme zavařeninou, přikryjeme jednou částí rozkrojeného korpusu a připneme zpět okraj dortové formy. Na piškot vlijeme tvarohový krém, přikryjeme druhou částí piškotového korpusu a vložíme alespoň na 5 hodin do chladničky, aby krém ztuhl.

  • 6

    Povrch dortu poté poklademe ovocem, přelijeme želatinou připravenou podle návodu a necháme opět ztuhnout.

Komentáře k receptu