Citrónový dort s mandarinkamí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 401.9 mg
 - Draslík 363.7 mg
 - Vláknina 528.9 mg
 - Vitamín A 528.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku vysypeme do misky, přisypeme kypřící prášek, na kostky nakrájené máslo, rukou zpracujeme, přidáme krupicový cukr, 4 celá vejce a vypracujeme tuhé těsto, které odložíme na 30 minut na studené místo.
 - 
                                2
Těsto přeložíme z misky na moukou vysypaný vál a válečkem na těsto ho rozválíme na velikost dortové formy, ve které budeme péct.
 - 
                                3
Rozválené těsto rozložíme do formy, obložíme také okraje a necháme ještě 15 minut na chladném místě. Troubu předehřejeme, připravené těsto ve formě přikryjeme pečícím papírem a vložíme ho do trouby na 15 minut. Sundáme papír a těsto pečeme dalších 10 minut. Když je korpus upečený, vytáhneme ho z trouby, necháme trochu vychladnout, vylijeme na korpus náplň, vrátíme zpátky do trouby a pečeme přibližně 30 minut do úplného zhoustnutí náplně.
 - 
                                4
Upečený dort vytáhneme z trouby, necháme ho vychladnout, ozdobíme měsíčky mandarinek, mátou, nakrájíme na trojúhelníkové porce, pokládáme na dezertní talíř a podáváme.
 - 
                                5
Náplň: Do misky rozklepneme 3 celá vejce, cukr, vyšleháme do světlé pěny, přidáme vyšlehanou smetanu, nakonec citrónovou šťávu a spolu ještě promícháme.