Citronový dort se sektem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 750 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 400 ml Víno šumivé (sekt)
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Piškotový korpus vaječný
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 6 ks Želatina bílá plátky
  • 0.125 l Voda pitná
  • 2 balení Citronový krém
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 51.1 mg
  • Vláknina 1826 mg
  • Vitamín A 1826 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 480 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny dáme namočit podle návodu na obalu. Citronový dezertní krém se sektem připravíme také podle návodu na obalu a ochutíme ho ještě citronovou šťávou. Vložíme do kastrůlku, dáme na sporák, necháme šťávu rozpustit, a poté ji necháme zchladnout. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha a 1/3 šlehačky dáme do zdobícího sáčku.

  • 2

    Zakoupený dortový korpus vložíme do dortové formy. Zbytek šlehačky smícháme s citronovým krémem a rozdělíme na piškot. Povrch uhladíme a dort dáme do chladničky.

  • 3

    Citrony omyjeme. V kastrůlku přivedeme k varu vodu s cukrem, citrony nakrájíme na slabá kolečka a v cukrové vodě je chvilku povaříme. Poté je vyjmeme a necháme okapat.

  • 4

    Ztuhlý dort vyjmeme z dortové formy a na povrchu naznačíme nožem řezy tak, aby vzniklo 12 dílů. Povrch zdobíme šlehačkou za pomocí zdobícího sáčku a plátky citronu.

Komentáře k receptu