Nugátový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Cukr krupice
  • 30 g Kakao
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Kakao
  • 200 g Hera
  • 120 g Cukr moučkový
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Čokoláda bílá
  • 20 g Máta
  • 50 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 170.8 mg
  • Draslík 300 mg
  • Vláknina 1555.7 mg
  • Vitamín A 1555.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme korpus: mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Přisypeme vanilkový cukr, cukr krupici, přidáme tři žloutky, vmícháme kakao a přilijeme teplou vodu. Všechny suroviny dobře promícháme. Nakonec ze tří bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do směsi.

  • 2

    Připravené těsto přeložíme do máslem vymazané dortové formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 °C pečeme 20-30 minut. Je dobré při pečení těsto hlídat.

  • 3

    Upečený korpus vytáhneme z trouby, nevyklopíme ho z formy, ale necháme vychladnout ve formě.

  • 4

    Příprava krému: Heru s cukrem vyšleháme do pěny, přisypeme mouku, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali kakao. Nakonec rozklepneme vejce a ještě jednou důkladně rozšleháme. Hotový krém rozetřeme na vychladlý korpus, který ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a nastrouhanou bílou čokoládou.

  • 5

    Dort nakrájíme na úhledné porce, které rozložíme na dezertní talíře. Ozdobíme lístky máty a podáváme.

Komentáře k receptu