Dort podkova
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
 - 100 g Olej stolní
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 375 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Voda pitná
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Tresť punčová
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 64.1 mg
 - Draslík 55.7 mg
 - Vláknina 1124.3 mg
 - Vitamín A 1124.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozdělíme. Vyšleháme z bílků tuhý sníh a žloutky ušleháme s cukrem a vodou.
 - 
                                2
Do žloutkové směsi přidáme mouku, kakao, olej a prášek do pečiva a vmícháme sníh.
 - 
                                3
Do formy ve tvaru podkovy, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme těsto a 40 minut pečeme ve vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Po upečení a vychladnutí rozkrojíme a ozdobíme krémem z mléka, vanilkových pudinků, másla, cukru, kakaa a punčového aroma.