Jablkový dort s pudinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 250 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 370 g Smetana 12% (konzumní)
  • 225 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 12 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 71.7 mg
  • Draslík 784.3 mg
  • Vláknina 21941 mg
  • Vitamín A 21941 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a máslem, vypracujeme těsto a necháme odpočinout.

  • 2

    Mezitím rozmícháme ve smetaně pudinkový prášek a vanilkový cukr, uvaříme pudink a necháme vychladnout. Rozinky namočíme do rumu, jablka oloupeme a odstraníme jadřince.

  • 3

    Zapékací misky vymažeme olejem a vyložíme tenkou vrstvou těsta. Okraje vytáhneme a přitiskneme k formě. Těsto poklademe nakrájenými jablky, posypeme mandlovými lupínky, rozinkami a zalijeme pudinkem. Zbylým těstem misky uzavřeme.

  • 4

    Pečeme v troubě předehřáté na 170C asi 12min. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu