Klášterní dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 5 g Skořice mletá
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Cukr moučkový
  • 300 g Marmeláda rybízová
  • 20 g Kakao
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 35.4 mg
  • Draslík 154 mg
  • Vláknina 4272.5 mg
  • Vitamín A 4272.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně vmícháme nastrouhané mandle, kakao, skořici, hladkou mouku a kypřící prášek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v lednici odpočinout.

  • 2

    Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou, ze dvou třetin těsta vyválíme plát, který rozložíme do formy. Potřeme ho vrstvou rybízové marmelády a ze zbylého těsta vypracujeme slabé válečky, ze kterých vytvoříme na povrchu mřížku. Potřeme ušlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Komentáře k receptu